Perfect DietProtein Isolate

Arginine Power
View Full-Size Image


Arginine Power

Cena: 990.00 ден


Аргинин е условно есенцијална аминокиселина која е потребна за нормален раст на мускулите, а кај децата за раст на коските. Аргининот ја подобрува функцијата на имунолошкиот систем, зараснување на рани и учествува во метаболизмот на протеините и мастите.

Неопходен е во продукцијата на хормонот за раст, го снижува холестеролот, го појачува бројот на сперматозоиди, го потпомага создавањето на колаген, ги штити ќелиите и го успорува процесот на стареење. Исто така ја игра улогата на прекурсор за nitrikoxid - супстанца која го помага правилното функционирање на кардиоваскуларниот, нервниот и имунолошкиот систем.

Во раните трисетти години телото скоро во целост престанува да го произведува. Спортистите користат аргинин заради неговото влијание на зголемување на хормонот за раст. Аргиниот е неопходен во терапиите против стерилитет затоа што тој е најзастапена состојка во семената течност.

За употреба кај деца поради можно зголемување на растот потребна е консултација со доктор.

Пакување 100 капсули.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com