ZINCHorse Power

Saw Palmetto
View Full-Size Image


Saw Palmetto

Cena: 750.00 ден


Сојузник на тестостерон и заштитник на простата

Овој ботанички производ добиен е од еден тип на палма којшто се наоѓа вообластите на јужна каролина и флорида. Активната супстанција во Saw Palmetto ја спречува конверзијата на тестостерон во DHT - Dihidrotestosteron, кој што помеѓу другите нуспојави предизвикува зголемување на простата.

Во тој случај ерекција може да биде прилично болна и фрустрирачка. Затоа овој препарат се препорачува како превентивно средство против оболувањето наречено бенингна хиперплазија на простатата, познато како зголемена простата од која патат голем број на мажи во покасните години. Saw Palmetto го намалува ноќното мокрење и го подобрува протокот на мокрачата.

Спортистите го користат Saw Palmetto заедно со препаратите кои што го подигаат нивото на тестостерон за да сезаштитат од можните несакани ефекти.

Пакување 100 софтгел.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com