Pure Muscle CarbsANTI-OXIDANT

Guggul 700
View Full-Size Image


Guggul 700

Cena: 1 200.00 ден


Guggul 700 е смоласта, леплива гума од Мукул Миррх дрво, и многу е позната во Ајурведа, традиционална билна медицина во Индија. До сега спроведените истражувања покажуваат дека Guggul 700 помага во подобрување на тироидната функција на здрав и природен начин. Guggul 700  диретно ја стимулира тироидната жлезда со зголемување на продукцијата на ТСХ (тироиден стимулирачки хормон). Тироидните хормони  го контролираат метаболичкиот однос. Кога метаболичкиот однос ќе почне да опаѓа, што обично се случува кога особата е на диета, телото почнува да согорува се помалку калории од ден на ден. Тоа е онаа фаза кога се држи ригорзна диета а телото почнува поспоро да слабее отколку на самиот почеток на диетата, што често е прилично депримирачки и доведува до фрустрирање и прекинување на диетата а со тоа и враќање на старите навики. Телото чувствува дека сте во фаза на дефицит на калории и го успорува – запира претворањето на тироидниот хормон Т4 во повеќе актива Т3 форма. Т3 игра улога на убрзувач на метаболизмот. Ова запирање на претворање на Т4 во Т3 доведува до тоа да телото се поспоро губи масти. Но со одржување на висока тироидна продукција под вилијание на Guggul 700 се создава силен термогенички метаболизам, резултатот е што телото согорува повеќе  калории и се зголемува губењето на масти.

Дали земањето на Guggul 700 има некои контра ефекти?
За разлика од поедини препарати за симнување на телесна тежина, кои го подигаат нивото на тироидните хормони над нормала, Guggul 700 обезбедува природна стимулација на тироидната жлезда и нема познати контраефекти. Не е токсичен, и е потполно здрав за користење. Меѓутоа долготрајно земање може да биде поврзано со благи стомачни тегоби. Исто така некои корисници имаат умерено чувство на топлина. Доколку имате проблеми со тироидната жлезда не ви препорачуваме користење на овој препарат, но ако сепак се одлучите за Guggul 700 прво посоветувајте се со вашиот лекар.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com