Protein IsolateYohimbe Bark Extract

COENZYME Q-10
View Full-Size Image


COENZYME Q-10

Cena: 1 500.00 ден


Медицинските истражувања покажуваат дека со текот на годините нивото на Q10 во организмот опаѓа.Најголемата концентрација на Q10 се наоѓа во срцевото ткиво. Кога ќе дојде до недостаток на Q10 во организмот, срцевиот мускул слабее и се појавува пореметување во ритамот.

Истражувањата во Јапонија покажаа дека со додатно земање на овој суплемент се запира процесот на опаѓање на Q10 во организмот. Срцето со секојдневната работа трпи големи оптеретувања, Q10 е едно од решенијата како да му се помогне да ја продолжи напорната работа.

Овој додаток во исхраната е познат и како моќен антиоксидант кој што го спречува штетното влијание на слободните радикали, а со тоа и го успорува процесот на стареење на организмот. Исто така го стимулира имунолошкиот систем. Важно е да се нагласи, за да се постигнат овие ефекти потребен е дневен внес на Q10 од 100мг.

Овој додаток ја наоѓа својата улога и во произведувањето на енергија затоа што се наоѓа во митохондриите- мали ќелијски сатници - кои што целиот живот произведуваат енергија за телото. Кога нивото на Q10 ќе опадне во митохондриите, поголем број од органите остануваат без доволно енергија. Состојбата на организмот значајно се влошува, ако се бараат додатни активности од телото, како што се физички напори и тренинзи.

Пакување 30 капсули.

1 капсула = 1000 мг.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com