Guggul 700Isopreme

ANTI-OXIDANT
View Full-Size Image


ANTI-OXIDANT

Cena: 950.00 ден


Силно, здраво и витално тело во себе не содржи отрови. Еден од најопсаните загадувачи на организмот се добро познатите „слободни радикали“. Кои доколку се премногу во организмот нанесуваат штета на ќелиите и на тој начин настанува оштетување на целиот телесен систем.
Каде е решението?
Анатиоксидантите го штитат организмот од штетата која ја прават слободните радикали и го поттикнуваат организмот да започне да ги исфрла отровните отпадоци кои што се таложени во телото со години. Секако за да имате потполн ефект на ослободување на штетните материи морате малку повеќе да се запознаете и со здравата исхрана.
Тешките тренинзи произведуваат слободни радикали во телото
Напороното вежбање ја зголемува телесната продукција на слободни радикали кои што може да предизвикаат оштетување на мускулите кое што се манифестира со подуеност и болки. Спортистите кои што тренираат интензивно би требало да внесуваат додатно анти оксиданти преку суплементација, затоа што во спротивно со напорните тренинзи го ослабуваат имунолошкиот систем и на тој начин стануваат жртви и на најмали појави на вирус во нивната околина или стануваат константно слаби и уморни, а сето тоа е заради отровните материи кои што почнуваат да кружат во нивниот крвоток.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com