ANTI-OXIDANTIsopreme

Beta Alanine
View Full-Size Image


Beta Alanine

Cena: 650.00 ден


Ја зголемува мускулната издржливост и го отстранува заморот во мускулите

Главниот проблем на секој спортист кој што сака да одработи квалитетен тренинг и сака да пружи максимум во својата дисциплина е акомулација на голема количина на хидрогенски јони (Н+), кои предизвикуваат опаѓање на (РН) во мускулите. Сето тоа ствара услови за појава на млечна киселина во мускулите која што предизвикува моментален замор и прекин во изведувањето на вежбата или откажување од натпреварувањето.

Со внесувањето на Beta Alanine интензитетот на тренингот ќе се подигне на максимум. Исто така значително ќе се намали напорот и исцрпувањето во текот на натпреварувачкио период. Beta Alanine ја подобрува способноста за зачувување на продукција на максимална сила во текот на високо интензивни тренинзи и значително го намалува психофизичкиот замор со подигање на нивото на карносин.

Со користење на Beta Alanine во спортот научно е утврдено дека ќе ги добиете следниве ефекти:

- Ја зголемува експлозивноста во текот на тренингот и влијае на силата при исфрлување.

- Ја зголемува мускулната маса

- Ја зголемува дожината на анаеробното вежбање

- Го зголемува интензитетот на тренингот и овозможува да се вежба подолго и посилно, дава додатни повторувања во сериите.

- Ја зголемува мускулната издржливост и го одлага заморот на мускулите.

Beta Alanine е за посериозни вежбачи и е многу корисен за спортистите кои што се изложени на долготраен напор, кои учествуваат на турнири и немаат доволно време за опоравување како и за оние кои влегуваат во период на интензивни напорни тренинзи.

Пакување 100 капсули.

1 капсула = 750 мг.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com