Ultra RippedAmino Bolic

Glucosamine Sulfate
View Full-Size Image


Glucosamine Sulfate

Cena: 750.00 ден


Кај спортистите и озбилните рекреативци, поради физичките напори, зглобовите и рскавиците трпат оптеретувања. Поради тоа организмот е приморан да ја овновува рскавицата, а ако неможе тоа да го постигне , сигнализира со болка. Со други зборови, организмот не успеал од своите резерви на гликоза да створи доволно супстанца која би ги подмачкала зглобовите, односно би ја обновила рскавицата. Кога ќе се земе во предвид дека во тој процес учевствува и глутаминот кој е во вечен дефицит кај спортистите, тогаш обновата на рскавицата е навистина голем проблем. Глукосаминот помага и во изградба на рскавицата помеѓу кичмените пршлени, исто така ги зајакнува тетивите и лигаментите.
Глукосаминот исто така ја смалува болката, воспаленијата и отеченоста на зглобовите кои што настануваат поради јаките физички напори или разните облици на остеротритис. Со додавање на глукосамин сулфат давате сиров материјал за синтеза и обнова на рскавицата.
Проблеми со рскавицата, тетиви лигаменти немаат само спортисти, туку и сите други луѓе кои што на различен начин ги оштетиле и ги довеле до болни и хронични проблеми. Важно е да се каже дека глукосаминот е прав мелем за постарите луѓе, ги регулира проблемите со окоштување. Првите дејства од глукосаминот ќе ги осетите за десетина дена. Интересно е да се каже дека глукосаминот најде свое место и во ветерината, каде што покажа одлични резултати.

Пакување 120 капсули.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com