Red ZoneIso Sensation 93

Omega 3
View Full-Size Image


Omega 3

Cena: 700.00 ден


Омега 3 е препарат кој многу благотворно влијае на срцето. На истражувањето спроведено на 11 323 пациенти кои преживеале инфаркт утврдено е дека рибиното масло ја смалува можноста за повторен срцев удар. Научниците првите позитивни резултати ги откриле после 90 дена од испитувањето. Со тоа е одбранета тезата дека рибиното масло го смалува ризикот од смртоносна аритмија и испрекинато работење на срцето, исто така рибиното масло го зголемува нивото надобриот холестерол, оној кој што ги симнува масните наслаги од ѕидовите на крвните садови и на тој начин овозможува непречен проток на крвта и смалување на триглицеридите. После овие резултати Американската Здравствена Асоцијација ги советува сите кои имаат срцеви потешкотии или некој од фамилијата ако имал проблем со срцето, да јадат риба 2 или повеќе пати неделно, или секојдневно да земаат рибино масло во капсули.

Зошто да се земе Omega 3 токму од Ultimate Nutrition?
Затоа што Ultimate Nutrition сите свои производи ги прави по стандардите на Соединетите Американски Држави, кои што имаат највисоки стандарди во производство на суплементи и заштита на потрошувачите.

Пакување 90 софтгел.

1 капсула = 1000 мг.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com