Whey Supreme 2000

BCAA 12,000
View Full-Size Image


BCAA 12,000

Cena: 2 200.00 ден


Амино киселини 100% CRYSTALLINE

Во текот на напорните тренинзи мускулите, покрај гликоген, почнуваат да користат и големи количини на амино киселини како извор на енергија, што е потребно за мускулниот раст, бидејќи започнуваат катаболичките процеси. Организмот меѓу првите амино киселини почнува да ги разградува BCAА бидејќи тие многу лесно ја заменуваат гликозата, која што е важен производител на енергија.

Чувари на мускулната маса.

ВСАА амино киселините ја чуваат мускулната маса во најтешките ситуации како што се многу долготрајни тренинзи и многу високи температури. ВСАА ги спречуваат катаболичките процеси, разградувањето на протеините во мускулите за време на физичките напори.

ВСАА се амино киселини во чиј состав влегуваат Leucin, Izoleucin i Valin.

Ultimate Nutrition своите ВСАА 100% Crystaline ги базира на Leucin, најмоќната амино киселина во составот на ВСАА. Leucinot има огромна предност над другите амино киселини во анаболичкото изградување на мускулите, бидејќи синтезата на протеините ја врши директно во мускулите за разлика од другите амино киселини.

Препорака за користење:

Во денови на пауза од 5 до 10 грама.
Во денови на тренинг од 10 до 20 грама.

Пакување: 457 гр. (2.200 ден.) / 7,6 гр. (40 ден.)

 

 КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com