Protein IsolateMuscle Juice 2544

ZINC
View Full-Size Image


ZINC

Cena: 550.00 ден


Цинкот е есенцијален елемент, неопходен како на луѓето така и на животните. Цинкот има способност на зајакнување на имунолошкиот систем и зголемување на бројот на бели крвни зрнца. Неопходен е за лечење на повреди, синтеза на протеини, чување на видот и го штити организмот од оксидативни ефекти на слободните радикали. Цинкот исто така е состојка на многу познати масти за лечење на рани. Мажите го користат кога имаат проблеми со потенцијата, а се дава и на мали деца кои се заостанати во развојот. Цинкот помага во превенција и лечење на болни настинки, инфекции и ноќно слепило, помага во апсорпција на минералите, што значи дека може да помогне во превенција од остеопороза помагајќи му на телото да апсорбира калциум. Цинкот го подобрува здравјето на косата и кожата.
Цинк во спортот
Во текот на регенерацијата на мускулите поради микро расцепување на ткивото што се случува како резултат на напорните тренинзи, телото на спортистот бара поголема количина на витамини и минерали вклучувајќи го и цинкот. Дури и мал дефицит на цинк може да доведе до здравствени проблеми, како што е слабеење на имунитетот што е обично предуслов за вирусни настинки. Со вежбање спортистите губат цинк од својот организам а сериозен дефицит може ги загорози мускулните функции. Испитувањето извршено кај мажи спортисти со ниско ниво на цинк во крвта покажа дека со додавање на само 20 мг. дневно се подобрува флексибилноста на црвените крвни зрнца во текот на вежбањето, што доведува до подобар проток на крв во мускулите.

Пакување 120 таблети.

1 таблета = 30 мг.КАТЕГОРИИ

Developed by JoomVision.com